Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering?

Deze verzekering dekt de kosten van uw uitvaart en de kosten die verbonden zijn aan uw overlijden. Met een uitvaartverzekering zorgt u voor financiële gemoedsrust voor uw nabestaanden. 

Hoeveel kost een uitvaart?

Een crematie of begrafenis kost gemiddeld zo’n 6.000 euro. Het precieze bedrag hangt af van de uitvaart die u wenst. Om een inschatting te krijgen van alle kosten kan u onze simulator gebruiken. Zo weet u welk bedrag u moet verzekeren. 

Bereken de kost

Welke waarborg biedt de verzekering Uitvaart+?

De verzekering Uitvaart+ is een levenslange overlijdensverzekering. Dat betekent dat uw nabestaanden bij uw overlijden de som ontvangen die u voorzien hebt. Daarmee kunnen ze dan de kosten van de uitvaart betalen. 

Ontdek meer details

 

Tijdelijke premies, maar wel levenslang verzekerd

U betaalt de premie gespreid over min. 5 jaar en max. 20 jaar. U kiest zelf of u maandelijks, driemaandelijks of halfjaarlijks stort.

Kies zelf het bedrag

U beslist zelf welk uitvaartkapitaal uw nabestaanden ontvangen (van 2500 tot 15.000 euro) 

Kies de begunstigde

Bij andere uitvaartverzekeringen wordt vaak rechtstreeks aan de begrafenisondernemer betaald. Bij ons niet. Wij laten u beslissen hoe u wie de begunstigde is.

Uitsluitingen en beperkingen:

  • Niet gedekt zijn onder meer zelfmoord van de verzekerde tijdens de eerste 12 maanden en overlijden door deltavliegen, zweefvliegen, valschermspringen of ballonvaren.
  • De eerste 2 jaar wordt een proportioneel deel van het verzekerde kapitaal uitgekeerd. Bekijk voor meer details de voorwaarden of ga langs bij een consulent. Na deze wachtperiode van 2 jaar ontvangen uw nabestaanden het volledige verzekerde kapitaal (na aftrek van eventuele belasting). Bij overlijden door ongeval wordt altijd 100% uitgekeerd vanaf de 1e dag.
  • U geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van uw individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als u een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet u rekening houden met een taks op de uitkering. 
  • Onderschrijving is mogelijk tot de 70e verjaardag van de verzekerde.

Goed om te weten:

  • Uitvaart+ is een levenslange overlijdensverzekering van tak 21 met maximaal 6% instapkosten, afgesloten voor een levenslange duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. Bekijk voor informatie over de limieten, risico's en uitsluitingen de voorwaarden, de informatiefiche en commerciële fiche of ga langs bij een DVV-consulent. Het is belangrijk deze documenten door te nemen voor een contract te ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

Bron: https://www.dvv.be/nl/verzekeringen/overlijden/uitvaartverzekering.html

Verzekering_tag
Dutch