Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtsbijstand Particulier

Waarvoor kan u een beroep doen op Lex.Tra Particulier?

Bij een ongeval of schadegeval in uw privéleven is het niet altijd even duidelijk wie in de fout is gegaan. Soms is er zelfs onenigheid over wie er aan wie schadevergoeding moet betalen. Gelukkig is er dan de rechtsbijstandverzekering Lex.Tra Particulier. Als een schadegeval in uw privéleven uitgroeit tot een probleem, dan verdedigen we uw belangen. Zelfs als u in fout bent. Als het moet tot in de rechtbank.

Wat dekt Lex.Tra Particulier?

Met Lex.Tra Particulier bent u in goede handen als het tot een geschil komt over een schadegeval in uw privéleven:

  • We informeren u over uw rechten.
  • We helpen om alle mogelijke oplossingen te onderzoeken.
  • We zetten alle stappen om het geschil op te lossen. Liefst door minnelijke schikking, desnoods tot in de rechtbank.
  • We bieden bijstand om uw dossier samen te stellen (bijvoorbeeld om bewijzen te verzamelen of getuigen te vinden).

Vergoeding voor alle juridische kosten
Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten worden vergoed tot 75.000 euro, dus bijvoorbeeld ook het ereloon van de expert of van de advocaat, kosten voor gerechtsdeurwaarder of dagvaarding, vertaalkosten enz.

Zeer ruime waarborgen
Met Lex.Tra Particulier bieden we u rechtsbijstand met heel wat waarborgen. Bijvoorbeeld in de volgende gevallen kan u een beroep op ons doen:

  • Verbouwingen bij de buren zorgen voor scheuren in uw muur en de buren weigeren uw schade te betalen. Gelukkig helpen wij u dan om uw rechten te doen gelden (waarborg burgerlijk verhaal).
  • Een jogger glijdt uit omdat er sneeuw ligt voor uw deur en wil zijn kosten op u verhalen. Als u strafrechtelijk wordt vervolgd op basis van het gemeentelijk politiereglement nemen wij uw verdediging op ons (waarborg strafrechtelijk verweer).
  • De wasserij verprutst uw dure pak, het reisbureau beloofde u een kamer met zicht op zee terwijl u eigenlijk uitkeek op een blinde muur, uw internetbestelling kwam niet toe (terwijl u wel betaalde). DVV verzekeringen doet er dan alles aan zodat u schadeloos gesteld wordt (dekking van contractuele geschillen).

Uitbreiding voor geschillen in het verkeer
Om de rechtsbijstand uit te breiden naar geschillen in het verkeer combineert u Lex.Tra Particulier met Lex.Tra Verkeer.

Bron: https://www.dvv.be/nl/verzekeringen/rechtsbijstand/particulier.html

Verzekering_tag
Dutch