Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsongevallen huispersoneel

Wat is een arbeidsongevallenverzekering voor huispersoneel?

Een arbeidsongevallenverzekering is verplicht als u een poetsvrouw, babysit, tuinman of andere huishoudhulp in dienst hebt. Anders kan u flink in de problemen komen als ze een ongeluk krijgen. Omdat u als werkgever beschouwd wordt, zal u dan zelf opdraaien voor alle kosten. Ook voor ongevallen op weg van en naar huis kan u aansprakelijk gesteld worden.

Hebt u ook zo’n verzekering nodig voor personeel van een dienstenchequebedrijf of voor een zelfstandige tuinaannemer?
Neen. In dat geval is de poetshulp beschermd via de arbeidsongevallenverzekering van zijn of haar werkgever. Ook voor de tuinaannemer die zelfstandige is, bent u niet verantwoordelijk.

Welke risico’s dekt de Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel?

Als uw hulp van de trap valt of onderweg naar huis een ongeluk heeft, komt de arbeidsongevallenverzekering in uw plaats tussen. Concreet zal die een invaliditeits- of overlijdensvergoeding uitkeren of medische kosten terugbetalen zoals dat voorzien is in de wet op de arbeidsongevallen.

Komt een vriend als vriendendienst (en dus gratis) een klusje doen bij u en valt hij daarbij van de trap? Als u ingetekend hebt op de arbeidsongevallenverzekering, wordt hij beschouwd als onbezoldigde tijdelijke helper en zal de verzekering ook in dit geval tussenkomen. 

Ontdek alle details over de verzekering Arbeidsongevallen Huispersoneel

 

Goed om te weten

  • Deze verzekering dekt bijkomende onbezoldigde tijdelijke helpers, maar kan niet onderschreven worden als u enkel onbezoldigde tijdelijke helpers te werk stelt. Onbetaalde tijdelijke helpers zijn nooit verzekerd bij ongevallen op weg van of naar hun werkplek.
  • Voor gezinsleden kan u geen beroep doen op de Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel. 
  • Ongevallen door een zware fout van uw hulp zijn niet gedekt.
  • Verergeringen van de gevolgen van een ongeval wegens letsels of ziekten die al vooraf bestonden, zijn niet gedekt. 
  • Ongevallen onder invloed van alcohol of verdovende middelen zijn niet gedekt.
  • De Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Bron: https://www.dvv.be/nl/verzekeringen/ziekte-en-ongevallen/arbeidsongevallenverzekering-voor-huispersoneel.html

Verzekering_tag
Dutch